Дразни ни, но го търпим и чак когато съвсем се развали,

...
Дразни ни, но го търпим и чак когато съвсем се развали,
Коментари Харесай

Семеен терапевт: Проблемите с партньора са като капещ кран в банята

Дразни ни, само че го търпим и чак когато напълно се скапе, подхващаме нещо

Дори и доста да се разбирате с половинката, сигурно понякога се сблъсквате по някои въпроси, написа Разменяте си остри реплики, огорчавате се, след което известно време си мълчите, преди да подхванете още веднъж диалог всъщност. И евентуално колкото по - напредвате във времето си дружно, толкоз повече губите предпочитание да спорите. Някак си към този момент си знаете по какъв начин всичко ще протече. Кой какво ще каже и по какъв начин това няма да докара до нищо друго. Така последователно спирате да се борите за нещата, които очаквате от взаимния си живот. Правите от ден на ден взаимни отстъпки в името на реализирана рутина и чак когато нещата доста се влошат, стартирате да се терзаете, че тази връзка ви прави нещастни.

Ако имате деца, нещата са още по-сложни. Обикновено преценявате дали и по какъв начин да вдигнете скандал на половинката си, тъй като това е тяхната майка или татко. Следователно има доста огромен риск да подкопаете отношението, което те имат към него, в случай че говорите неуважително, иронично или неаргументирано.
Семейният терапевт Джоана Харисън има 20-годишна процедура и познава доста добре природата на фамилните кавги. Тя дори е съумяла да дефинира най-често употребяваните причини в тях. Сред тях са “ти в никакъв случай не слушаш ”, “майка ти ме подлудява ”, “спри да си гледаш телефона ” и “ние в никакъв случай не вършим секс ”. На пръв взор те са познати, дори банални, само че съгласно нея издават по-дълбоки и фундаментални проблеми към шерването на физическо и прочувствено пространство с някого. Затова е доста значимо да си дадем сметка с кое от държанието на нашия сътрудник можем да живеем и кое е безусловно отвратително за нас.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР